Informaţie utilă

 Bucătăria tradiţională 

http://img.mail.ru/0.gif

Datorită unui asortiment bogat de produse şi măiestriei culinarilor turci, puţini oameni rămîn indiferenţi faţă de bucătăria turcească.

Gustările (meze - meze) şi salatele (solata - salată),sunt atît de diverse şi gustoase, că la prînz poţi servi doar din ele pentru a te sătura. De obicei chelnerul aduce un platou plin de gustări la alegere. 

Prioritate au felurile de mîncare din carne de vită şi berbec. Felurile de mîncare tipice turceşti sunt – doner şi kebab. Este cunoscută dolma, aici se folosesc roşii, bostănei, vînătă, ardei şi frunze de viţă de vie. Ele sunt umplute cu orez, nuci, mirodenii şi sunt gătite cu ulei de măsline şi lămîie. 

O importanţă aparte se oferă în bucătăria turcească dulciurilor. Acestea au nişte denumiri deosebit de exotice. Cele mai renumite dintre dulciuri sunt – bakhlava (pakhlava), dar vă recomandăm de asemenea şi "hanymgebei ". Piersicii umpluţi, budinca şi fructele proaspete sunt servite de-a lungul întregului an. 

Băutura naţională este considerată raki (vodcă de anason), care este diluată cu apă şi rezultă băutura, care este numită "lapte de leu ". Dintre vinuri, cele mai cunoscute sunt: vinul sec Villa Doluca, vinul demi-dulce Doluca Riesling, precum şi vinul clasic anatolic Dikmen.


Tradiţiile şi regulile de conduită în ţară

Pentru a vă potoli setea vă recomandăm să beţi apă minerală, care poate fi cumpărată la magazine şi în barurile hotelurilor.
Bijuteriile, banii şi toate actele vă recomandăm să le păstraţi în safeu, care se află fie în cameră fie la masa de înregistrare.
Se recomandă să lăsaţi cheia de la cameră la recepţia hotelului. În cazul pierderii cheii, trebuie  să anunţaţi imediat administraţia hotelului.
Ora de chitare în hotel este - 12.00. Dacă nu aţi predat camera pînă la ora 12.00, achitarea se face în întregime pentru următoarele douăzeci şi patru de ore. În ziua plecării din hotel trebuie să achitaţi serviciile suplimentare - mini-barul, convorbirile telefonice, comanda mîncărurilor şi băuturilor în cameră etc.
Trusa medicală – înainte de a pleca în călătorie formaţi şi luaţi împreună cu dumneavoastră o trusă medicală de prim ajutor, care vă va ajuta în cazul unor boli uşoare, vă va economisi timpul pentru căutarea mijloacelor medicamentoase şi vă va scuti de problema discuţiei într-o limbă străină. Mai mult, multe medicamente în diferite ţări pot avea denumiri diferite.
- mijloace analgezice
- mijloace cardiovasculare
- mijloace pentru indigestie, colagoge
- preparate pentru rău în transport
- mijloace împotriva muşcăturilor de insecte
- materiale de pansament (tifon, vată)
- plasture hidrofug
- contraceptive de barieră
- soluţie pentru lentilele de contact, dacă le purtaţi
- picături pentru ochi
- creme pentru protecţie împotriva soarelui şi creme pentru îngrijirea pielii după aflarea la soare

Partenerii nostrii