Fazanul Argintiu

 

În Moldova, ca şi în majoritatea ţărilor europene, există tradiţii de vînătoare străvechi. La baza acestora se află sentimentul dragostei faţă de natură, respectul faţă de animale şi păsări, grija pentru creşterea numărului lor şi extinderea arealului lor de habitat.
Respectînd aceste tradiţii şi avînd dorinţa de a aduce propriul aport în dezvoltarea faunei, în anul 2006 la baza singurei ferme din Moldova de creştere a fazanilor care se află în partea de sud-est a ţării la 92 km de Chişinău, a fost creat un complex de vînătoare contemporan «Fazanul argintiu», scopul principal al căruia este creşterea fazanilor, potîrnichilor, potîrnichilor de stîncă şi curcilor sălbatice, pentru ca ulterior să populeze cu ele terenurile de vînătoare alăturate.
Pe lîngă aceasta, în cadrul complexului se cresc bibilici, păuni şi struţi, din care se furnizează multe colecţii particulare de păsări decorative din Moldova şi de peste hotarele ei. 
Pe terenul de vînătoare al complexului situat la o rază de 10 km, sînt create condiţii excelente de locuinţă şi reproducere ale cerbilor europeni (carpatini), muflonilor, căprioarelor şi mistreţilor. Complexul dispune de un număr impunător de turme de aceste animale, care după numărul de capete şi valoarea de trofeu sînt unice în Moldova.

Partenerii nostrii