Marea Britanie / Londra

 

DE CE SA VIZITAM LONDRA?
 
Londra este unul din cele mai cosmopolite oraşe din Europa şi din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, mulţi dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii. În Londra se găsesc sediile a numeroase instituţii şi corporaţii de importanţă globală, multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, staţii de cale ferată şi numeroase ambasade şi consulate.
 
DE NEUITAT...
Trafalgar Square - piata publica ce comemoreaza victoria Lordului Nelson in Batalia de la Trafalgar impotriva flotei lui Napoleon
Westminster Abbey – locul de incoronare a multor monarhi englezi, cea mai recenta fiind cea a reginei Elisabeta a II-a, in 1953
Big Ben – cel mai mare ceas din lume si unul dintre simbolurile Angliei
Buckingham Palace - palat cu 600 de camere, reşedinţa monarhilor britanici.
Observatorul Regal - are o colecţie impresionantă de telescoape şi alte instrumente astronomice. Vizitatorii pot să meargă pe primul meridian, care trece prin curtea observatorului.
British Museum - unul dintre cele mai vechi şi mai importante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane
Muzeul Madame Tussaud's - Cel mai faimos muzeu al figurilor de ceară din lume, şi probabil cel mai vechi, Madame Tussaud's are ca exponate copii de ceară a multora din celebritatile secolului.
Globe Theatre - reconstruit in 1990, la patru secole după deschiderea originalului, este locul unde multe din piesele lui William Shakespeare au fost jucate prima dată
Hyde Park - La început, zona a fost o pădure a unei mănăstiri, după aceea a devenit terenul de vânătoare al regelui Henry VIII, apoi un loc de plimbări pentru familia regală şi un loc pentru dueluri.
 
GASTRONOMIE
Bucătăria englezească înseamnă în primul rând carne. Mai înseamnă porridge, pătrunjel verde tocat, pudding şi plăcinte tot cu carne. Placintele erau umplute cu tiparii prinsi de localnici dar ulterior au fost inlocuiti cu carne tocata de vita. Astazi inca se mai servesc tipari, fie fierti, fie in aspic, cu sau fara garnitura. 
Printre cele mai cunoscute sortimente culinare se numara: Yorkshire Pudding, Toad-in-the-Hole (carnati acoperiti cu aluat si prajiti), Shepherds' Pie (carne tocata de miel si legume cu garnitura de piure de cartofi), Lancashire Hotpot (bol de carne si legume cu garnitura de cartofi), clasicul mic dejun englezesc (oua,sunca,carnati,paine prajita,ciuperci si fasole prajita).

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii