Galeria "L"

 Galeria a fost creată la 1 septembrie 1990. Aceasta era o perioadă, cînd afacerile private de abia începeau să se dezvolte, astfel de saloane pe atunci nu existau.

Actualul director şi fondator al Galeriei "L", Liubici Pavel, se afla pe atunci în fruntea Centrului social al relaţiilor culturale interetnice. În cadrul activităţii sale membrii Centrului, organizau adesea Zile ale culturii ruse, moldoveneşti, bulgare, găgăuze, ucrainene. Aceste manifestaţii, conform tradiţiei erau însoţite de expoziţii artistice. Odată, după o sărbătoare a culturii ordinară, meşterii au propus să se organizeze o expoziţiei constantă, ale picturilor lor. Această idee a fost susţinută.
Dar înainte ca în capitală să apară o galerie de artă, fondatorii acesteia au trebuit să citească o mulţime de reviste, în care se povestea despre experienţele creării unor astfel de saloane. Concluzia a fost una: trebuie creată o expoziţie de artă cu o direcţie determinată. S-a decis să se deschidă un salon, care să corespundă cerinţelor realismului clasic. Însă experienţa de muncă a arătat că acest lucru nu este raţional. În galeria "L" veneau adesea nu doar admiratorii realismului, dar şi iubitorii artei abstracte sau moderne. Iată de ce directorul a luat decizia să expună în salon lucrări de orice gen.
Principala cerinţă faţă de lucrările pictorilor a fost şi rămîne calitatea bună a picturilor. Datorită unei selecţii drastice ale pînzelor, galeria "L" s-a recomandat ca un salon, unde se poate achiziţiona o pictură, executată în conformitate cu toate normele tehnologice. O confirmare a calităţii pînzelor serveşte garanţia de 10 ani, care este dată de  galeria "L" admiratorilor de artă.
Galeria "Art Real" – este o filială a galeriei "L". Salonul se specializează, în mare parte, pe expunerea picturilor-copii ale lucrărilor pictorilor mondiali renumiţi.

Partenerii nostrii