Vinaria Bardar

 Distanţa de la Chişinău: 15 km

Perioada de timp pînă la locul excursiei: 30 min

Durata excursiei: 1,5-2 ore

Vizite: "Vinăria Bardar"

Creşterea strugurilor în Moldova – este o tradiţie străveche. Podgoriile moldoveneşti dau roade bogate de soiuri de poamă de masă, ce au calităţi curativ-dietetice, precum şi soiuri din care sunt produse vinuri, care satisfac şi cele mai rafinate gusturi. Fiecare oaspete va putea savura, împreună cu vinurile din renumitele soiuri europene de struguri: Chardonnay, Pinot, Riesling, Cabernet, Aligote, vinuri de calitate înaltă din soiurile locale – Rară Neagră, Feteasca, Plavai.

Landşaftul din Bardar cu podgoriile îngrijite, fascinează prin liniştea şi calmul ce domneşte aici. Plantaţiile, scăldate de rîuleţul Botna, sunt măreţe şi pline de farmec. Iar vinurile şi băuturile tari, produse de specialiştii "Vinăriei Bardar", sunt unice şi ca orice băutură dintr-o zonă anumită, desigur că sunt neimitabile. Ele sunt cunoscute de cunoscătorii din toată lumea, deoarece ele toate sunt incluse în catalogul enciclopedic "Băuturile tari şi coniacurile lumii", unde un loc aparte îl ocupă coniacul Cezar, precum şi în ghidul enologic "1000 cele mai bune vinuri ale anului '99".

Dacă mai înainte în cadrul întreprinderii  erau produse doar divinuri ordinare – astfel este numit coniacul în Moldova, atunci din 1999 la "Vinăria Bardar" au început să producă coniacul de marcă de şapte ani Marshal. Băutura relativ nouă a cucerit în 1999 medalia de aur în Crimeea. Încă un succes cert al profesioniştilor din Bardar –coniacul de 4 ani VINORUM. În primăvara anului 1999 VINORUM – a cucerit medalia de argint la expoziţia din Crimeea.

EXCURSIA – vizitarea uzinei vinicole, care include în sine: - partea industrială a uzinei – secţia de prelucrare a vinului şi coniacului, secţia de depozitare a vinului, linia de îmbuteliere; - partea istorică a uzinii – excursia prin beciuri, unde are loc maturarea vinurilor în butoaie de stejar, vizitarea fabricii de vinuri, sala de degustare.

DEGUSTAREA – are loc în sala de degustare a Fabricii de Vinuri «Bardar» şi include coniacuri de calitate înaltă, în dependenţă de pachetul ales.

 Pe teritoriul complexului turistic este amplasat magazinul-salon, de unde puteţi achiziţiona coniacuri, articole accesorii şi suvenire.

Serviciile ghidului: rusă, română, engleză, germană

Servicii de transport: Minivan, Minibus, Autobus

Sfaturi pentru turişti:

haine uşoare (temperatura 12-14ºС şi umiditatea 85–95%)

încălţăminte şi haine comode

aparat de fotografiat 

Partenerii nostrii