Vanaria Purcari

Distanţa de la Chişinău: 105 km

Perioada de timp pînă la locul excursiei: 1,30-1,50

Durata excursiei: 1,5-2 ore

Vizita: Î.M. VINĂRIA PURCARI S.R.L.

 

Gustul vinului le este cunoscut locuitorilor acestor plaiuri încă din vechime. În timpurile străvechi aici a fost creată o colonie a Romei Antice. Romanii au avut o mare influenţă asupra perfecţionării vinificaţiei locale şi a tradiţiilor de consumare a vinului. Pe parcursul secolelor, aceste tradiţii nu doar că nu s-au uitat dar şi şi-au adîncit rădăcinile. Ţara noastră a devenit patria unor vinuri excepţionale.
 
Producţia vinicolă modernă a vinurilor de purcari include în structura sa secţia de prelucrare a strugurilor şi a fermentării, secţia frigorifică, secţia de prelucrarea şi păstrare a vinului brut, secţia de îmbuteliere, laboratorul modern, precum şi încăperi de serviciu excelent dotate.
Întreprinderea este dotată cu cele mai noi utilaje produse de companiile italiene «Gai», «Cosme», «Arol» şi «Padovan».
 
Au fost construite noi beciuri, unde în 5000 de butoaie barice franceze de stejar, cu o capacitate de 225 fiecare şi în 14 butii de stejar cu o capacitate de 20000 litri fiecare, sunt păstrate şi înnobilate vinurile de Purcari. Astfel, vinurile roşii sunt păstrate nu mai puţin de un an, iar cele albe – nu mai puţin de jumătate de an. Toate vinurile Vinăriei Purcari sunt produse doar cu Marca de Comerţ «Purcari».
 
Versanţii sud-estici calzi din Purcari favorizează creşterea următoarelor soiuri de struguri de înaltă calitate.
Albe – Chardonnay şi Sauvignon Blanc.
Roşii – Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Malbec, Saperavi şi Rara Neagră.
 
Vinăriei Purcari îi aparţin 200 ha de podgorii. Dacă mai înainte, în timpul sovietic plantarea viţei de vie era caracterizată uneori prin dezordine, atunci acum plantaţiile de struguri îngrijite, pedant despărţite în carouri, şi menţinute într-o ordine ideală bucură privirea celui care le admiră. Strugurii sunt plantaţi strict conform soiului şi clonelor. Anume clona, care îmbunătăţeşte soiul pe cale naturală, conferă originalitate caracteristicilor strugurilor, influenţînd asupra aromei, conţinutului de zahăr al acestora etc. Tot procesul de coacere a roadei este controlat de specialiştii companiei. Procesele de recoltare a roadei, transportarea acesteia şi prelucrarea sunt efectuate sub monitorizarea constantă a excelenţilor specialişti viticultori, care au reuşit să creeze o echipă unică de prim rang, echipă axată pe îmbunătăţirea constantă a calităţii producţiei produse.
 
 
Serviciile ghidului: rusă, română, engleză, germană
Servicii de transport: Minivan, Minibus, Autobus
Sfaturi pentru turişti: 
haine uşoare (temperatura 12-14ºС şi umiditatea 85–95%)
încălţăminte şi haine comode 
aparat de fotografiat 
 

Partenerii nostrii